Så er der hackere på spil igen!

By | 31/01/2012

Hackere, der er noget jeg ikke forstår, og det er hvad der driver disse ødelæggere. Jeg er endelig ved at være på plads efter sidste angreb på denne og min anden blog, WordPress Cafeén, men så bliver min computer angrebet.

Og endnu engang var jeg totalt uforberedt, sådan er det når man vælger at tro på det gode i mennesker. Jeg har ellers hvad der kræves af virusbeskyttelse osv, men den her var en ny variant.

Denne virus viste sig, camoufleret som en virusbeskyttelse, de er snedige de sataner må jeg indrømme. Men der var en forskel her frem for hvad jeg ellers har hørt om virus. Normalt så lægger de computeren ned, men det er ikke helt tilfældet med dette eksemplar. Jeg kunne stadig bruge computeren, delvist.

Men alle forsøg på at komme i kontakt med kontrolpanel, virusprogram, browseren og andet som der kunne hjælpe mig med at komme af med virus. Endte i en opfordring til at købe et virusprogram, der som det eneste kunne få computeren op at køre igen, pris 59,95 dollars for et års beskyttelse.

Jeg vil under ingen omstændigheder støtte sådan et foretagende, så jeg valgte at gå den lange vej med en omformattering. Men jeg kan ikke lade være med at tænke på de knapt så rutinerede brugere, der måske ikke finder det let at omformattere harddisken,og geninstallere diverse programmer.

Det eneste råd jeg har til dem er at søge hjælp hos en kyndig ven, eller søge hjælp i et forum. Eller læse brugsanvisningen til deres computer. Hvis den er købt med windows installeret, har den helt sikkert et recovery program, der med få klik lader dig geninstallere det hele, men uden virus.

Når du har gjort det og alt er opdateret, som regel er der et tons af filer som windows vil have opdateret. Så installer de programmer du normalt bruger, og før yderligere brug og en evt ny virus infektion, lav et gendannelses punkt. Derved bliver du istand til ret hurtigt at bringe din computer tilbage til udgangspunktet, med alt installeret, hvis du skulle være uheldig og igen blive ramt af virus.

Er du i denne situation, og på helt bar bund, så skriv en kommentar og jeg vil gøre hvad jeg kan for at hjælpe dig, til selvhjælp. Jeg hører også gerne fra dig hvis du er blevet ramt, men har fundet en snedig vej ud af problemet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *