I dag faldt jeg over StumbleUpon.com

By | 16/11/2011

Jeg er stadig igang med at få mine blogs op og stå igen, det er et større arbejde end de fleste forstiller sig. Det er ikke bare det at installere og indstille Wordpres, det er det mindste af det, når man har prøvet det et par gange.
Nej det er det indhold der skal til, blog posts, artikler og billeder. Og hvert eneste ord skal jeg skrive selv, det duer ikke at stjæle indhold fra andre, der skriver om det samme. Det er det Google kalder “Duplicate content” og det kan man blive udelukket fra søgelisterne for.
Så er det med at søge inspiration andre steder, og for mit vedkommende vil det sige internettet. Mine største interesser, lige for tiden, er alt med websites, især WordPress som denne blog er bygget op over.
Så jeg er altid på udkig efter nye steder at blive oplyst. Og sådan et sted fandt jeg i dag, at jeg ikke har hørt om det før undrer mig, det er en af giganterne på nettet, bare ikke i Danmark. Det er en webportal som hedder StumbleUpon.com og fungerer i store træk sådan her: Du skriver en artikel og får den udgivet, når eller hvis folk læser den, er det meningen at de skal rate den, med en tommel op eller ned. Hvis du har skrevet et godt indlæg, får du mange tommel op, og det igen gør at du bliver vist mere og mere når folk “stumbler” og bliver præsenteret for relevant indhold, på den måde kan du profilere dig selv og dine evner og viden, det bliver brugt af bl.a. frelance webskribenter.
Der er en anden måde at være bruger på, som læser, og det er her at StumbleUpon er anderledes. Det starter med en tilmelding, så du kan logge ind. Første gang du logger ind, skal du vælge mindst 5 kategorier der vedrører dine interesser, og så er det slut med valgfriheden. For udfra det valg af kategorier, vælger StumbleUpon så hvad du skal læse, hver gang du “stumbler”, hvilket du gør med stumble knappen i øverste venstre hjørne af skærmen.
Lige en advarsel, som jeg bringer videre fra en blog jeg læser. StumbleUpon er kendt for at være en af de helt store tidsrøvere, og jeg bringer det råd videre som jeg har fået. Lad være med at besøge StumbleUpon hvis du ikke har mindst et par timer at sætte af til det.
Du kan finde StumbleUpon her.
Kender du et website der er sjovt og spændende men måske ikke så kendt herhjemme, er du velkommen til at skrive en kommentar med oplysninger om hvor og hvordan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *