Dansk BigBrother Overvågning Stopper Nu Grundlaget for at logge dansk online trafik er ulovligt - EU har talt

By | 08/01/2015

Stop BigBrother overvågning illustrationBigBrother overvågning får endelig en ende, myndighedernes utrættelige registrering af dit digitale fodspor, stopper nu.  Oveni den BigBrother overvågning som alle brugere på internettet må lide under, har vi som danskere måttet tåle en ganske særlig dansk specialitet, nemlig Sessionslogning.

Lige siden 2007 har din telefon og internet udbyder logget og gemt alt om hvem du har ringet til, IP-adresserne på de hjemmesider du har besøgt,og hvad du har foretaget dig under besøget. Det er ikke fordi teleselskaberne har praktiseret Sessionslogning med deres gode vilje, for det koster kassen. Nej de har været tvunget ved lov, og selv måttet betale.

At vi i Danmark har haft et udvidet sæt af EU’s regulativer på området, støder mig. Jeg syntes at de danske politikere, er alt for hurtige på aftrækkeren når det gælder om at indskrænke danskernes frihed, for det er hvad den slag BigBrother overvågning er. At det hele læner sig op af regler fra Brussel, gør det ikke bedre. Danske politikere burde de kæmpe imod den slags, i stedet for at gribe chancen og udnytte det til fulde.

Når man så ser præmisserne for at indføre sessisonslogning, at det er for at lette politiets og andre myndigheders arbejde. Så syntes jeg at det er endnu mere ude i skoven. For det er jo ikke bare her og nu overvågning, det er også registrering. Registrering i den grad at der bliver lavet en registrering af en vilkårlig dansker 1 gang i minuttet, året rundt. Det er BigBrother overvågning så det basker.

Hvis vi i et naivt øjeblik tror på det gode i sådan en overvågning, og gladeligt samler person følsomme oplysninger om hver eneste en af os. Hvad vil der så ske den dag det politiske system skifter, hvad kan det så ikke bruges til. Det er faren ved al den moderne teknologi, der indføres kontroller, blot fordi det er muligt. Det er en forfærdelig glidebane for et samfund at komme ud på.

At hele spørgsmålet er aktuelt nu, skyldes det faktum at EU-domstolen har kendt et EU-regulativ om netop overvågning og registrering af EU’s borgere for ugyldigt/ulovligt. Det har så gjort at justitsministeren, har valgt at fjerne den særlige danske udgave af overvågnings regulativet, sessionslogning, allerede næste uge.

Overvågningen og registreringen ophører, ifølge denne presse meddelelse fra Justitsministeriet, ikke fordi at den er i konflikt med EU-rettens afgørelse, selvfølgelig ikke, danske politikere er ufejlbarlige. Nej den ophører fordi den ikke har tjent sit formål, at hjælpe politiet og andre myndigheder i at opklare forbrydelser.

Det tror pokker, når man gør 5,5 millioner mennesker til potentielle mistænkte, og derefter registrerer enhver bevægelse, kan man ikke se skoven for bare træer. Der var nok ingen på Christiansborg, der havde forestillet sig mængden af data, eller havde tænkt over hvordan man gjorde den brugbar. De øjnede en chance for et magtmiddel, og tog det i brug uden at tænke længere.

Hvad er din holdning til overvågning, er det en god ting, eller det modsatte. Kom med din mening, skriv en kommentar.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *